Home
Geschiedenis
Over de wijngaard
Fotoalbum
Gastenboek
ContactOver de wijngaard 

 

 

 

De wijngaard ligt landelijk in de gemeente Staphorst op een perceel van ruim 1,5 hectare.

In deze wijngaard worden diverse, soms onbekende rassen verbouwd.

De rijen staan ongeveer 4 meter uit elkaar, wat nodig is om de zon toegang te geven tot alle planten.

  1. Solaris: Oorspronkelijk komt dit ras uit Duitsland. De trossen zijn middelgroot en de druiven hebben een frisgroene kleur en een neutrale smaak. Deze druiven zijn heerlijk om gewoon op te eten, maar is ook zeer geschikt voor een stevige witte wijn.
  2. Rondo: Van oorsprong komt dit ras uit Tsjechië. De rondo is een lekker zoetsappige druif. De donkerblauwe druiven zijn te gebruiken als tafeldruif maar ook uitstekend voor wijn. Deze wijn is donkerrood en het heeft zowel een fruitig boeket als een bourgognekarakter.
  3. Palatina: Dit ras is afkomstig uit Hongarije. De palatina is lekker sappig en zoet. Ook heeft dit soort opvallend grote trossen. De goudgele zoet druiven hebben een heerlijke muskaatsmaak. Het is een goed ras om als tafeldruif te telen, maar natuurlijk ook om een lekkere muskaatwijn van te maken.
  4. Marechal Foch: Dit ras vond zijn oorsprong in Frankrijk. De Marechal Foch is net als de andere rassen; lekker zoetsappig. De trossen en druiven van dit ras zijn blauw en klein. De wijn van de Marechal Foch lijkt op een donkerpaars gekleurde bourgogne.
  5. Baco Noir: De herkomst van dit ras is onbekend. Baco Noir heeft net als het soort hierboven blauwe druiven. De wijn geeft een heerlijke frambozensmaak.